2 Mayıs 2015 Cumartesi

Interrail Bileti Nedir, Nereden Alınır, Ne Kadardır

Interrail bileti nedir
Planlar yapıldı, hayaller kuruldu, belki de pasaportlar ve uçak biletleri de alındı. Sıra geldi resmi bir Interrail gezgini olmaya... Interrail seyahatlerimde benim için pasaporttan sonra en değerli eşya biletimdi. Biletilerimi aldığım andan itibaren onlara özenle bakmaya çalıştım ve hala daha saklıyorum. Sayfanın en altındaki resimde görebilirsiniz. 

Interrail bileti nedir: Her trene ayrı ayrı bilet almak yerine, tüm trenler için aynı bileti kullanmak diye özetleyebilirim Interrail biletini. Aynı aylık akbilde olduğu gibi, baştan parasını veriyorsunuz, sonra da belirli sınırlar dahilinde dilediğiniz trene binme hakkını elde ediyorsunuz.

Interrail bilet fiyatı: 2015 yılında geçerli bilet fiyatlarına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

Interrail bileti nereden alınır: TCDD'nin internet sitesine göre; "Interrail Pass kartları TCDD’nin uluslararası bilet satışına açık tüm garları ile İstanbul'da bulunan Gençtur, Gemini Turizm, Cosmopolitan, Viking Turizm, Ankara'da bulunan Ray Tur, Uygar Tours, Alemara Turizm, Simetri Turizm ve Van’da bulunan Ayanis seyahat acentelerinden satın alınabilir."

Sirkeci'deki tren garının bilet gişesi ve bir daha
göremediğim kedi: Peksimet
Bu seçeneklerin haricinde dilerseniz internetten, Interrail'in resmi sayfası olan www.interrail.eu sitesinden biletinizi alabilirsiniz. Türkiye için 11 Euro normal kargo, 30 Euro'ya hızlı kargo ile biletinizi kapınıza getiriyorlar.

Ben de biletlerimin birini Sirkeci'deki tren garından, diğerini de Taksim'de bulunan Gençtur'dan aldım. Bileti alırken ihtiyacınız olan iki şey var. Pasaport ve para.

Interrail bilet sınıfları: Biletler, 1. sınıf ve 2. sınıf olarak ikiye ayrılmış durumda. Aslına bakarsanız iki sınıf arasında pek de fark bulunmuyor. Sadece birinci sınıf bileti alan insanların biraz daha iyi giyimli insanlar olduğunu göreceksiniz. Fazladan para vermenize gerek yok diyebilirim. Trende yer bulamazsanız, kondüktör gelene kadar birinci sınıfa kurulabilirsiniz. "Farketmeden" benim de kullanmışlığım var.

Interrail bilet süreleri: Avrupa'da 30 ülkeyi kapsayan globall pass biletlerden ya da sadece 1 ülkede kullanmak üzere one country pass biletlerden alabiliyorsunuz. Global pass biletleri isteğinize göre;


10 gün içinde 5 günlük (Flexi)
22 gün içinde 10 günlük (Flexi)
15 gün sürekli geçerli,
22 gün sürekli geçeri
1 ay sürekli geçerli alabilirsiniz.

Sadece 1 ülkede geçerli olan biletleri de, 1 aylık süre içinde 3, 4, 6 veya 8 gün kullanımlı olarak alabilirsiniz..
 

Parantez içinde yazan flexi sistemi, size esneklik payı bırakan bir sistem. Neredeyse her gün seyahat etmeyecekseniz, size indirimli fiyatıyla avantaj sağlamakta. Yani siz bileti 22 gün içinde istediğiniz 10 günde, dilediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz.

Interrail biletinin geçerli olduğu ülkeler:  Interrail bileti, Avrupa'da 30 ülkede geçerlidir. Bu ülkeler:

Aldığım iki Interrail bileti de hala benimle beraber
Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Yunanistan

Diğer bilgiler: Biletinizi yolculuğa çıkmadan 3 ay öncesinden itibaren, istediğiniz zaman alabilirsiniz. Kullanacağınız tarih aralığını söylemeniz yeterli. Dilediğiniz ülkeden seyahate başlayabilir, dilediğiniz ülkede bitirebilirsiniz. Biletinizi kullandığınız gün içinde, sınırsız sayıda trene binme hakkınız bulunuyor. Bileti almak için herhangi bir belge ise gerekmiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder