21 Mayıs 2015 Perşembe

Amsterdam'daki Ucuz Hostel ve Hoteller

Amsterdam aslında ismi kadar büyük bir yer değil. Şehir merkezinin bir ucundaki Westerpark'tan diğer ucundaki Dapperplain'e olan mesafe sadece 4.5 km. Şehrin turistlere hitap eden merkezi ise bu ikisinin tam ortasında. Bu sebeple merkezde kaldığınız sürece nerede kaldığınız önemli değil. Dilediğiniz yere yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Şehir dışındaki hosteller belki ucuz görünebilir ancak astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Tramvaya kaçak binme riskine gireceksiniz ya da her seferinde ulaşım için para vermek zorunda kalacaksınız.

Şehirde şimdiye kadar kaldığım hostel ve hotellerden bir liste hazırladım. Kaldığım süre boyunca da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Fiyatlarda oynama olmuş olabilir, üzerinden uzun süre geçti. Çoğunun faturası da hala anı olarak duruyor.

Meeting Point'in konumu
1) Hostel Meeting Point:

Adına uygun olacak şekilde tamamen gençlerin buluşma noktası. Girişinde lobinin ardından mutfak ve barı, çeşitli otomatlar, yemek masaları ve bilardo masası var. İçinde bulunan sigara odası ise her zaman dolu. Yeni insanların tanışmaları için özel olarak yapılmış ve direkt olarak kanalı ve Damrak'ı görüyorsunuz.

Odalar ise gayet temiz, düzenli ve güvenli. Ayrıca kilitli dolapları da mevcut. Şansınız varsa kanal manzaralı odalardan birine denk gelebilirsiniz.

Bu kadar merkezi konum (Red Light Street'in arka sokağı), rahatlık ve temizlik ile beraber ücret de yukarılara çıkıyor maalesef. 12-13 Ağustos'ta 8 kişilik odaya gecelik kişi başı 26 Euro ödedim.



Hostel Meeting Point dışarıdan ve içeriden görünüm

Hans Brinker'in konumu
2) Hans Brinker Budget Hotel:

Kesinlikle dünyanın en kötü oteli. Durun bekleyin, bu özellikleri ile gurur duyan bir backpacker hosteline denk geldiniz. Pazarlama kampanyası olarak gelmiş geçmiş en kötü hostel biziz sloganıyla herkesin dikkatini çekiyorlar.

Sloganlarının aksine gayet temiz, güleryüzlü çalışanlara sahip bir backpacker hosteli. Çok fazla odası ve ziyaretçisi var. Bir gördüğünüz insanı bir daha göremeyebilirsiniz. Kahvaltısını kaçırmayın, gördüğüm çeşiti en bol hostel kahvaltısıydı. Odalarında kilitli dolapları da var.

Merkezi sayılabilecek bir noktada olan Hans Brinker, Kerkstraat'ın tam ortasında yer alır. 9 Ağustos'ta 6 kişilik hostel odasında kişi başı gecelik 25 Euro verdim.


Hans Brinker Budget Hotel dışarıdan ve içeriden görünüm

Hotel Cosmos'un (Janson) konumu
3) Hostel Cosmos -
Janson: 

Amsterdam'da kaldığım ilk hostel. Önceki adı ile Janson, şu sıralarda Cosmos. Muhtemelen de en çok eğlendiğim yer. Dik merdivenleri, girişi ve odaları ile klasik bir Amsterdam evini andıran Hostel Janson'un kötü yanları tuvaletlerinin ufak olması, odalarında kilitli dolap bulunmaması ve lobisinde gördüğüm kendine bile zararı dokunamayacak kadar ufak fındık faresi idi.

Hostel kültürünü çok iyi anlatan odaları, çalışanlarının yardımseverliği ve ucuzluğu ile kalmanızı önerebileceğim bir hostel. Hatta lobiden Türkiye'yi aramama bile izin vermişlerdi.

Museumplein'e çok yakın olan Van Baerlerstraat üzerinde yer alan otelin yolu da Rijksmuseum ve Leidseplein'den geçtiği için turistik yerlere çok yakın. Ayrıca Vondelpark'a bir taş atımı mesafede.

Fiyat olarak ise 19 ve 20 Ağustos'ta 12 kişilik hostel odasında kişi başı gecelik 18.5 Euro, memnun kaldığım için rezervasyonumu uzattığım 21 Ağustos'ta ise 20 Euro verdim.


Hotel Cosmos dışarıdan ve içeriden görünüm

 
4) Marnix Hotel:

Hotel Marnix'in konumu
Dışarıdan belki de eski görünebilecek bir binada bulunan Marnix Hotel, içinin tamamen restorasyondan geçmesi ile yepyeni ve tertemiz odalara sahip. Duşu o kadar yeni, geniş ve temizdi ki, çıkmak bile istemedim. Tuvalet baştan aşağı fayans ile kaplıydı ve havalandırması mükemmel çalışıyordu. Odalar ise gayet genişti. Ayrıca çok ucuza sunduğu kahvaltı da gayet başarılıydı.
Leidseplein'e çok yakın olan Marnix Hotel'e, kanalların arasından dolaşarak ulaşabileceğiniz hoş bir yolu var. Ucuzluğunu görünce başta çekindiğim ancak beklentilerimin çok üzerinde çıkan bir hotel oldu.
19 Ocak'ta iki kişilik odada kişi başı sadece 12 Euro'ya kaldım, muhtemelen bir daha Amsterdam'da hotele gidersem ilk bakacağım yer olacak.

Not: İnternette hotel ile alakalı pek güzel yorumlar ve görseller bulunmuyor ancak, dileyene kendi fotoğraf albümümden örnekler gönderebilirim.


Hotel Marnix dışarıdan ve içeriden görünüm
Orange Tulip Hotel'in konumu
5) Orange Tulip Hotel: Kaldığım en merkezi değil, merkezin ta kendisi olan hotel. Damrak'ın üzerinde olması, odamın penceresinden kanalı, tren istasyonunu, Red Light Street'in girişini hatta biraz uğraşsam neredeyse Dam Meydanı'nı görebiliyor olmamla manzara ve konum açısından 10 üzerinden 10 verebilirim. 

Dik merdivenleri çıkarak erişebiliyor olmanız hotelin tek kötü yanı ancak bu durum neredeyse tüm Amsterdam'da geçerli. Odamın içinde tuvalet ve duşun bulunması ve kullanamasam da televizyonunun olması artılarıydı.

Konumu, manzarası ve 2 kişilik oda olması sebebiyle fiyat da çok yüksek ama. 21 Ağustos için 37.5 Euro'ydu kişi başı ücreti.

Yatakhaneleri ne durumda bilmiyorum ancak, eğer kıyarım paraya derseniz iki kişilik çok güzel bir odaya sahip olabilirsiniz.


Orange Tulip Hotel'in manzarası içinden görünüm
Bu oteller haricinde 2 gece Nassaukade'de, 2 gece Nieuwmarkt'ta ve 2 gece de Spaarndammerstraat'ta Couchsurfing vasıtası ile host buldum kendime. Sanırım Amsterdam'ı anlamak için en güzel yöntem de Couchsurfing'i kullanmak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder