28 Mayıs 2015 Perşembe

Gizli Cepler - Boyun Çantası - Seyahat Kemeri

Seyahatler boyunca güvenlik her zaman akla takılan bir konu. Pasaport, para ve Interrail bileti gibi değerli eşyaları kimsenin görmeyeceği yerlere saklayabilirsiniz. İnsanın kendini daha güvende hissedebilmesi için bazı yöntemler var. Bunlardan birkaçını şöyle sıralayabilirim: 
Gizli Cep:

Pantalon, şortun içine dikilebilecek gizli cep
Kıyafetlerinizin iç kısmına gelecek şekilde cepler dikerek değerli eşyalarınızı buraya koyabilirsiniz. Ancak bunun da bir dezavantajı var, her seferinde eşyalarınızı almak için tişörtünüzü çıkartmanız ya da şortunuzun düğmelerini açmanız gerekebilir.

Boyun Çantası: (İç çantası ya da pasaport çantası da deniyor.)

İnternetten ya da seyahat üzerine uzmanlaşmış mağazalardan bu ürünü edinebilirsiniz. Genellikle tişörtün alt kısmında vücuda yapışık olacak şekilde olan, kayışları ile kendinize göre ayarlayıp sabitleyeceğiniz çantalar var. Ancak ince kıyafetler giydiğinizde dışarıdan belli olabiliyorlar ve terleme yapabiliyor. Alışana kadar da biraz rahatsız edebilir. Fiyatı genellikle 20 Lira civarında.

Benim de daha önce kullandığım başka bir yöntemde ise ihtiyacınız olan malzemeler:


Boyun çantası
-İki kumaş parçası
-Bir kumaş ip
-Bir fermuar
-Biraz ip ve iğne

Yapmanız gereken ise, kumaş parçalarını kese şeklinde dikmek, ardından fermuarı bu kesenin ağzına dikmek, en sonunda da belinizin etrafını dolayacak şekilde kumaştan yaptığınız ipi keseye sabitlemek.

En sonunda kendinize göre ayarlama imkanını bulduğunuz bir bel kesesine sahip oluyorsunuz. Şortun veya pantolonun iç kısmına gelecek şekilde yerleştirin, içine değerli eşyalarınızı yerleştirin ve ipi belinize dolayarak fiyonk atın. Bu kese hiç belli olmayacak, her an ulaşabileceğiniz bir yerde olacak ve asla rahatsız etmeyecektir.

Seyahat Kemeri:
Seyahat kemeri

Sadece parayı saklamak için belki de en güzel yöntem. Hangi insanın aklına kemerin içinde fermuar olacağı ve o fermuarlı gözde para olacağı gelir? Hatta üreticiler işi bir adım ileri götürüp gayet şık kemerler de yapabiliyor.

Türkiye'de nerede satıldığını bilmiyorum ancak, ben Aliexpress'ten bedava kargo ile kemerimi sipariş ettim, sadece 10 Lira'lık kemer ücretini ödedim ve kargom Çin'den yola çıkarak 15 gün sonra elime ulaştı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder