4 Nisan 2015 Cumartesi

Plus Hostels - Camping

Interrail'in en büyük masraflarından biri kuşkusuz kalacak yer. Gün boyu şehirler, trenler, yeni maceralar demeden gezip akşam olduğu zaman kalacak yer konusunda hepimiz sıkıntı çekmişizdir. Hem ucuz olması, hem de şehire yakın olması en büyük talep ancak, her zaman bulunamıyor.

Venedik'teki Plus Camping
Bu durumda size en ucuzundan bir önerim olacak. Plus Camping, hem ucuz olması, hem şehirlere yakın olması, hem de etrafınızda sürekli sizin gibi backpackerların olması nedeniyle inanılmaz güzel bir fırsat sunuyor. Gece başına 8 Euro'dan başlayan fiyatlarla kalabilirsiniz ki, en pahalı fiyatı bile kişi başı 20 Euro'yu geçmiyor. Bu bahsettiğim fiyatlar yaz zamanı en yoğun olduğu süreler için geçerli bu arada.

Üstelik dahası da var. Interrail biletinizi gösterdiğinizde %10 indirim yapıyorlar.

Nerede bu Plus Camping? Tam da Interrail rotası üzerinde açmışlar otelleri. Roma, Floransa, Venedik, Prag ve Berlin'de bulabilirsiniz.

Ben hangilerinde kaldım? Roma'da, Floransa'da ve Venedik'te toplam 6 gece kaldım.

Oda seçenekleri? Çadır, bungalow ya da otelde, başkaları ile veya özel odada kalabilirsiniz.

Resimdeki biraz abartı olsa da,
Plus Camping partileri böyle oluyor diyebilirim
Havuz? Her otelin havuzu var. Ama en güzeli kesinlikle Venedik'teki.

Şehre uzaklık? Kaldığım üç kampta da 20-30 dakika içinde şehir merkezindeydim.

Bar-Market? Ne isterseniz. Ayrıca çok da pahalı değil.

Gece partileri? Haftanın belirli günleri temalı partiler var. Giysi olarak çarşaflarını beline dolayan insanlar görürseniz şaşırmayın, Antik Roma temalı partidir.

Başkaları ile tanışma imkanı? Barın önünde oturmuş birbirini hiç tanımayan insanların sabaha kadar içerek "i have never ever" oynadıklarını görebilirsiniz. Ben şahsen odamın önünde yatmadan bir-iki bardak viski içerken bir anda sarhoş bir Finli, iki Alman ve bir Meksikalı ile saatler sürecek bir muhabbete başlamıştım.

Plus Camping Çadırları
Çadırlar nasıl? Sanırım bunu en güzel anlatacak olan, yine bir resim oluyor. Bütün çadırlar aynı özelliklere sahip. Ancak şimdiden demeliyim ki, biraz sıcak olabiliyor öğlen zamanı. Sıcaklığı kıyafet ile oranlayabilirsiniz.

Bungalowlar nasıl? İçinde klima ve buzdolabı var daha ne olsun. Kendi özel tuvaleti ve duşu da var.

Hal böyle olunca hiç düşünmeden rota üzerindeki her şehirde Plus Camping'leri düşünebilirsiniz. Sloganlarının (People Like US) hakkını sonuna kadar veriyorlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder