25 Nisan 2015 Cumartesi

CityMaps2Go

Telefon uygulamaları seyahatler sırasında hayatımızı kolaylaştırır ve backpackte yer kaplayacak kalın kitaplardan kurtulmanızı sağlar. Yeri gelir seyahat rehberiniz olur, yeri gelir harita. Böylelikle hem kitabın ağırlığından kurtulursunuz, hem de haritaya bakma zahmetinden...





Dilediğiniz ülkeyi veya şehri    
listeden seçin




Benim de seyahatlerim boyunca sıklıkla kullandığım ücretsiz ve internet bağlantısı gerektirmeyen bir uygulamadır City Maps2 Go. Uygulamayı indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, ihtiyacınız olan haritayı ya da rehberi, uygulamanın içindeki kitaplıktan yüklemektir.

Seyahate çıkmadan önce indireceğiniz şehir, bölge veya ülke haritalarıyla, nerede olduğunuzu her zaman bileceksiniz. Yerinizi tespit etme özelliğine sahip CityMaps2Go ile, bulunduğunuz yer ve gitmek istediğiniz yeri çok rahat bir şekilde görebilirsiniz.

Gitmek istediğiniz yeri aratın

Haritanın kapsadığı alan daraldıkça, size sunduğu özellikler de artmakta. En ufak çıkmaz sokak bile harita içeriğinde bulunuyor. Bu da yetmezmiş gibi, inanılmaz gelişmiş arama özelliğini kullanarak, çevrenizde bulunan bütün dükkanları hem listeli, hem de harita üzerinde mesafelerini de görebilecek şekilde görebilirsiniz. Otelinizin bulmak istiyorsanız ve kaybolduysanız, sadece otelin adını yazmanız yeterli. Sizin yerinizi ve otelin yerini çok sıra sürede bulabiliyor bu uygulama.

Kullanıcıların sürekli uygulamaya katkıda bulunması sebebiyle, bir kahve dükkanının, restoranın, otelin hakkında yazılmış yorumları görebilir, siz de ekleme yapabilir, istediğiniz noktayı daha sonra kolay bulabilmek için favorilere ekleyebilirsiniz.

İstediğiniz bilgiyi rehberden
okuyun
Uygulamanın bir kullanıcısı olarak, bu özellikleri ile CityMaps2Go için, "offline çalışan Google Maps" benzetmesin çok doğru olduğunu söyleyebilirim.

Uygulamada harita özelli ile beraber rehber özelliği de bulunmakta. Yapmanız gereken tek şey, makaleleri de haritalar ile beraber indirmek. Wikipedia'dan alınan bilgiler ile tüm turistik mekanların bilgileri bir anda karşınızda oluyor.

Ayrıca, size okumanız için ilham veren makaleler de vermekte bu uygulama. Size gelecek makaleleri de ilgi alanlarınıza göre filtreleyerek seçebiliyorsunuz.

Tüm bu özellikleri bir uygulama içinde toplamaları, offline olarak çalışması ve tamamen ücretsiz bir uygulama olması ile CityMaps2Go, seyahatiniz öncesinde, sırasında ve sonrasında ihtiyacınız olacak tüm bilgiyi size sunmakta.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder